081113-bentley-azure-t

Bentley Azure T – bråttom till Rivieran?

Ska du ta dig ned till Rivieran på nästa semesterledighet och inte vill trängas på ett flygplan? Då kan det här vara alternativet för dig - ett skinnklätt vardagsrum utan tak, drivet av en 6,75-liters V8-motor. Med andra ord – Bentley Azure T.

Kanske finns det någon där ute som har tittat på en Bentley Azure och ryggat tillbaka på grund av den löjligt kraftlösa motorn på 450 hästkrafter och 875 Nm. Nu ser dock Bentley till att ingen någonsin ska behöva göra det igen. På bilsalongen i Los Angeles den 21-30 november visar Bentley sin starkaste cabriolet någonsin. I och med ett nytillkommet T efter namnet har Azure kommit upp på samma prestandanivå som sedanmodellen Arnage T.

I Bentley Azure T ger den 6,75 liter stora V8-motorn 500 hästkrafter vid 4 500 r/min och 1 000 Nm vid 3 200 r/min. Det är tillräckligt för att få den fyrsitsiga cabrioleten att ta sig från 0-100 km/h på 5,5 sekunder och nå en toppfart av 288 km/h. Men i dessa tider får man vara försiktig med gaspedalen i Azure T. Motorn går på vanlig bensin, och det vill den ha mycket av. Vid blandad körning anger Bentley en förbrukning på 1,95 liter per mil och ett koldioxidutsläpp på astronomiska 465 g/km. Men så väger den ju en hel del också. Tjänstevikten på 2 695 kilo är mer än vad till exempel en Audi Q7 väger in på.

Den lite sportigare T-modellen av Azure kan vara svår att känna igen. Som sig bör för en engelsk gentleman är sportkläderna lika eleganta som festblåsan. Stora 20-tumshjul är den mest utmärkande detaljen tillsammans med den något djupare frontspoilern och de dubbla utblåsen baktill.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!