Bentley bygger mindre suv och ny sportbil

Bentley bekräftar att de utvecklar en ny mindre suv och en helt ny sportbil. Något som ska öka försäljningssiffrorna.

Bentley presenterade tidigare i år sin allra första suv, Bentayga ska enligt dem själva vara ”den snabbaste och lyxigaste suven i världen”. På årets bilsalong i Genève visade de även upp konceptbilen EXP 10 Speed 6, en tvådörrarscoupé i samma storleksklass som bland annat Aston Martin Vantage, alltså mindre än storsäljaren Continental GT.

Då spekulerades det om EXP 10-konceptet skulle bli verklighet och eventuellt ta över Continentals plats i modellutbudet. Något som nu verkar bli av, men inte förrän Bentely har presenterad en ny mindre suvmodell som ska ta plats under Bentayga.

Bentaygas mindre syskon väntas presenteras i konceptform någon gång under 2017, och troligtvis kommer den att placera sig i storleksklassen mellan Porsche Cayenne och Macan.

Suven förväntas få en turboladdad V8 med hybridteknik under huven och det är även tänkbart att den kan få ta del av Bentleys W12:a på 6,0 liter.

En produktionsversion av EXP 10 Speed 6 får vi troligtvis vänta tills 2020 innan vi får se. Denna väntas få en fyraliters V8 under huven, det är även troligt att det kommer en eldriven version.

Med de kommande modellerna hoppas Bentley nå en årlig försäljning av 25 000 fordon.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!