Bentley Continental 24 firar loppet på Ringen

I helgen ställer Bentley upp i 24-timmarsloppet på Nürburgring, det firas med en specialversion av Continental Supersport.

Bentley ställer upp i 24-timmarsloppet på Nürburgring för tredje året i rad. I och med det lanserar man nu en Continental i specialupplaga, kort och gott vid namn 24.

Grunden till 24 är en vanlig (nåja) Continental Supersport med en W12-motor på sex liter och 700 hästkrafter. Den ger bilen en prestanda på 0-100 km/h på 3,5 sekunder och en toppfart på 336 km/h.

Det som gör specialversionen speciell är det kosmetiska som tvåtonslack i Black Crystal och Monaco Yellow eller St James’ Red, även om endast en kulör är möjlig. 21-tumshjul  i ovan nämnda kulörer klädda med däck från Yokohama sticker också ut liksom ytterbackspeglar i kolfiber och svarta bromsok.

Inne i bilen finns mer inslag av kolfiber samt en plakett med bilens nummer. Stolarna är klädda i quiltad Alcantara samt präglade med specialmodellens namn. Mattorna finns även de i den valda kulören ovan.

Bilen ska tillverkas i 24 exemplar men kostar faktiskt inte 240 000 pund utan bara 215 000 pund, vilket motsvarar cirka 2 425 000 kronor.

Själva loppet körs nu i helgen, den 27-28 maj. Bentley håller dig uppdaterad via sitt Twitterkonto @BentleyRacing.

24-timmarsloppet på Nürburgring har man aldrig vunnit däremot motsvarigheten på franska Le Mans – sex gånger, senast 2003.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!