100305-bentley-flying-star

Bentley Continental Flying Star av Touring Superleggera

En Bentley som kombi? Även en Bentley-ägare kan väl behöva lasta stort ibland. Så tycks Carrozzeria Touring Superleggera har resonerat när de skapade denna storlastande lyxkryssare som visas i Genève.

Bentleys landsvägskryssare Continental GT har blivit en uppskattad utgångspunkt för många karossbyggare runt om i världen. Vi har sett flera lyckade, och mindre lyckade, tolkningar av Bentleyn. På Genèvesalongen visar anrika karossbyggarna Carrozzeria Touring Superleggera sin tolkning av bilen och det är till synes den mest väl utförda tolkningen hittills.

När Touring Superleggera lägger sina händer på Bentleyn förvandlas den inte till något eftermarknadsbygge med kraftigt sänkt andrahandsvärde som följd. Bentley och Touring Superleggera har slutit ett avtal om att alla de planerade 20 bilarna omfattas av Bentleys garantier och ska servas av auktoriserade Bentley-verkstäder. Som grund för bilen, som får det vackra namnet Bentley Continental Flying Star, har Touring Superleggera valt cabrioletversionen av Continental, det vill säga Continental GTC. Med sin vridstyva grund visade sig cabben vara bättre lämpad för ombyggnationen än coupén. Flying Star ser helt klart ut som en original-Bentley, men allt från A-stolparna och bakåt är omarbetat. Dörrarna breddats, ett långsträckt tak har tillkommit såväl som en elektriskt manövrerad baklucka och nya, kraftigare krängningshämmare har tillkommit på bakaxeln.

Det må råda delade åsikter om bilens utseende, men det är ett faktum att den har blivit en riktig storlastare. De två bakre stolsryggarna kan fällas för att skapa ett helt plant lastgolv som är drygt två meter långt. Lastkapaciteten är imponerande 1 200 liter. Även med baksätet uppfällt finns det gott om plats, nog för fyra golfbagar.

Det ultimata vapnet för att kryssa ned till Rivieran över en helg? Definitivt, det finns nog med plats för bagaget och under huven finns det kraft så det räcker och blir över. Flying Star-modifieringen är tillgänglig till både Continental GTC med 560 hästkrafter och GTC Speed med hela 610 hästar. Kalaset kostar dock. Alla de 20 bilarna kommer att byggas efter kundernas önskemål men grundpriset är satt till 590 000 euro, motsvarande 5,7 miljoner kronor.

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!