Foto: James Lipman, UK 07803 885275

Bentley kan inte möta efterfrågan på Bentayga

Bentley kan inte möta efterfrågan på deras nya suvmodell Bentayga trots att de redan har ökat produktionstakten.

Under förra året presenterade Bentley sin första suv någonsin, och inte helt oväntat kommer den likt Porsche Cayenne att bli en riktig storsäljare. Trots att Bentayga kostar cirka 2,1 miljoner kronor.

Redan i september förra året hade Bentley mottagit drygt 4 000 förbeställningar av suven och blev tvungna att öka den årliga produktionstakten från 3 600 bilar till 5 500.

Nu har det ramlat in ännu fler förbeställningar, totalt cirka 10 000, något som ställer till ytterligare problem för biltillverkaren. Bentleys fabrik i Crewe är redo för den ökade produktionstakten med bland annat extra skift, men deras underleverantörer kan än så länge bara möta efterfrågan till den första 3 600 bilarna.

– Vi utvärderar om vi kan göra lite mer nästa år, men det är ett trevligt problem att ha, säger Bentleys vd Wolfgang Duerheimer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!