080305-bentley-utsläpp

Bentley lovar lägre utsläpp

Nu ansluter sig även Bentley till den växande skara biltillverkare som minskar bränsleförbrukningen och utsläppen. Till 2012 ska ingen Bentley släppa ut mer än 120 gram CO2/km.

Även om långt ifrån alla verkar vara övertygade om växthuseffektens verkningar är det uppenbarligen så att världens biltillverkare tar hotet på allvar. Få är de som inte har meddelat att de har för avsikt att bygga miljövänligare bilar. Nu sluter sig ännu en till mängden. Bentley, en av de större koldioxidbovarna med ett genomsnittsutsläpp på 400g/km, meddelar i samband med Genèvesalongen att de tar i rejält för att minska utsläppen.

Bentleys vd Franz-Josef Paefgen sade i Genève att man har utarbetat en plan för att minska utsläppen. Först och främst ska bränsletörsten minska. En helt ny motor med 40 procent lägre utsläpp ska lanseras, och längre fram i tiden ska alla motorer kunna drivas med biobränslen. De nuvarande motorerna ska även optimeras med bland annat effektivare motorstyrning, optimerade växellådor såväl som viktminskning.

Franz-Josef Paefgen fortsatte med att säga att Bentleys bidrag till de totala koldioxidutsläppen är försumbart, men att det ändå är viktigt att de agerar, rapporterar Automotive News Europe. Bentleys vd sätter stor tilltro till andra generationens biobränslen som han inte tror kommer att konkurrera med matproduktionen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!