Bentley Mulsanne Foto: Patrik Lindgren

Bentley Mulsanne på väg att få fler hästkrafter

På bilsalongen i Paris i höst kommer Bentley inte bara att visa sin nya suv. Rykten gör nämligen gällande att Mulsanne kommer i en hästkraftsstinnare version.

Medan Bentley har gjort en mängd specialversioner av sin coupémodell Continenal så har fyrdörrars lyxsedanen Mulsanne fortsatt oförändrad. Tankar har funnits på att göra en cabriolet av Mulsanne, men dessa har förpassats till avbrutna projekt.

Nu ska dock en mer prestandaorienterad version av Mulsanne vara på gång, vilken alltså premiärvisas på Parissalongen i höst. De läckta detaljerna hittills är dock få. Vi tror att Mulsanne får behålla samma 6,75-liters V8, men trimmad till ett vassare hästkraftsantal än dagens 505.

En möjlighet är dock också att man väljer att förse Mulsanne med den sexliters W12-motor som finns till Continental GT Speed. Då förlorar man dock en del i vridmoment.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!