090719-bentley-lagerrensning Foto: Dominic Fraser

Bentley säljer ut unikt lager

Världens mest exklusiva utförsäljning kanske man kan kalla det. Helgen den 26-27 september öppnar Bentley portarna till sitt stora reservdelslager i Crewe. Allmänheten bjuds in till att välja bland drygt sju miljoner oanvända artiklar, allt levereras med vanliga garantier och mycket finns kvar i originalkartongerna.

 Bilälskare med en förkärlek för brittiska bilar bör boka in helgen den 26-27 september. Då är det nämligen dags att bege sig till Bentleys och Rolls-Royces hemstad Crewe i Cheshire, England. Under två dagar hålls reservdelslagret i anslutning till Bentley-fabriken öppet för allmänheten. Det är första gången Bentley gör något liknande och en unik händelse för den annars så tillknäppta bilindustrin.

Besökarna kommer att kunna välja mellan cirka sju miljoner artiklar, från minsta lilla lampglas till ett helt motorblock. Allt som ryms på det drygt 13 000 kvadratmeter stora lagret kan köpas. Lagret rymmer delar till Bentley-modeller som byggt från 1995 och framåt samt Rolls-Royce-modeller byggda mellan 1955 och 2002. Alla delar säljs med de normala fabriksgarantierna och mycket ligger fortfarande i obrutna originalförpackningar. Bentley beskriver lagret som en guldgruva och tydligen är till och med de anställda överväldigade av hur många och olika delar som ryms i lagret. Bentley-tekniker finns på plats för att guida besökare och leta reda på just den del de vill åt.

Enligt Bentley hålls utförsäljningen med syfte att skapa plats för delar till de nya modellerna Continental Supersports och efterträdaren till Arnage. Den som är intresserad av att besöka utförsäljningen uppmanas att kontakta Bentley på heritage.event@bentley.co.uk senast den 21 augusti.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!