090116-bentley-biobränsle

Bentley ska visa biobränslebil i Genève

Det enda gröna med Bentley är den brittiska racingkulören, fram tills nu. Nu står det nämligen klart att Bentley ska visa märkets första biobränslebil på Genèvesalongen i mars.

För brittiska bilfantaster måste det ha varit en sorgens dag när det stod klart att urbrittiska Bentley skulle falla i tyska Volkswagens händer. Likaså när Jaguar och Land Rover hamnade under indiskt styre. Nu kan nästa chock vara nära – Bentley ska visa en biobränsledriven bil, redan i mars.

Under föregående år spekulerades det vilt om huruvida Bentley skulle ta det stora steget att montera dieselmotorer i sina bilar. Det senaste budet är att en Audi-diesel ska lånas. Men enligt Stuart McCullough, styrelseledamot i Bentley, har företaget långt mer vilda motorplaner än så. Enligt McCullough investerar Bentley stort i att göra alla sina bilar biobränslekompatibla. Han syftar troligtvis främst på alla bilar ska kunna köras på etanol. Ett första smakprov får vi på bilsalongen i Genève i mars. Då visas ett första flexifuelkoncept. Den första produktionsklara bio-Bentleyn uppges få premiär senare i år. För att lugna oroliga kunder vill dock McCullough påpeka att bilen kommer att vara trogen Bentley-traditionen.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!