090422-bentley-skyndar

Bentley skyndar på – ny Continental GT kommer 2010

Bentley är övertygade om att nedgången inom bilindustrin vänder till uppgång redan nästa år. För att vara slagkraftiga när trenden vänder ökar Bentley takten i utvecklingen av nya modeller. Nya Continental GT blir först ut och tros komma ett halvår år före schemat.

 Det råder delade meningar om när bilbranschen kan börja återhämta sig efter den djupa svacka som råder för tillfället. Vissa tror på en vändning 2011, andra på 2012. Bentley är mer optimistiska än så och är övertygade om att det vänder redan nästa år. Därför skyndar britterna nu på utvecklingen av kommande modeller. Bentleys marknadsdirektör och styrelseledamot Stuart McCullough säger till Automotive News att lanseringen av framtida modeller flyttas sex månader tidigare för att tajmas med bilmarknadens återhämtning nästa år.

Detta gäller framförallt efterföljaren till Continental GT. McCullough vill inte avslöja någon exakt tidsplan, men Automotive News har talat med källor som säger att en ny Continental GT är att vänta redan nästa år. Den ursprungliga planen var att lansera nya Continental GT 2011. Den nya coupén ska så småningom följas av en ny GTC och även en ny Flying Spur. Ytterligare än ny modell som väntas till nästa år är en ersättare till numera föråldrade Arnage. Arnages efterträdare tror bli en lyxsedan i konkurrens med Maycbach och Rolls-Royce.

Efter flera år av ekonomiska framgångar led Bentley svårt under 2008. Försäljningen minskade med 24 procent från föregående års rekordresultat på drygt 10 000 bilar. Speciellt svårt är det på den amerikanska marknaden. Bentleys USA-försäljning har hittills i år minskat med hela 70 procent jämfört med samma period i fjol. Enligt McCullough ska Bentley framöver fokusera på utvecklingsmarknaderna Kina, Mellanöstern och Ryssland. 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!