Bentley vill bygga pansarbilar

Bentley vill komma åt den växande marknaden med bepansrade bilar och planerar att erbjuda skottsäkra versioner av Mulsanne, Continental GT, Flying Spur och den kommande suven EXP F 9.

Det är inte lätt att vara rik i dagar som präglas av finanskriser och ökande samhällsklyftor. För att underlätta vardagen lite för sina kunder i framför allt Sydamerika, Mellanöstern och Ryssland ska Bentley ge sig in i marknaden för skottsäkra bilar.

 Bentleys ekonomichef Jan-Henrik Lafrentz pekar på den ökande efterfrågan i det växande segmentet i utvecklande ekonomier, särskilt i Sydamerika.

 – Vi växer på flera av dessa marknader. För de här marknaderna är säkerhet ett problem. Vi tittar på hur lönsamt det blir att bygga pansarbilar, säger Lafrentz till the Guardian.

 Bentley vill inte säga om man redan nu specialtillverkar bepansrade bilar men obekräftade rykten pekar på att prins Charles ska ha beställt en skottsäker Turbo R.

 2015 räknar man med att bygga 15 000 bilar, mot dagens dryga 4 000 bilar. Några av bilarna som i framtiden kan komma bepansrade från Bentley-fabriken i Crewe ser du i bildgalleriet nedan.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!