090128-extreme-bentley

Bentley visar sin snabbaste hittills i Genève

På den kommande bilsalongen i Genève ska Bentley visa sin första biobränslekompatibla bil. Nu har vi fått den första bilden på bilen, och vi får samtidigt veta att ”bio-Bentleyn” blir märkets snabbaste och starkaste modell någonsin.

Redan för snart två veckor sedan kunde vi berätta att Bentley ska visa en biobränsledriven bil på bilsalongen i Genève 5-15 mars. Bentley har tidigare lovat att hela modellflottan ska vara biobränsleanpassad senast 2012. Med god framförhållning visar Bentley den första bilden som ger oss en smygtitt på den första biobränslebilen. Någon helt ny modell blir det inte, men det kanske vi heller inte hade väntat oss. Men saken blir inte mindre spännande för det. Bilen vi ska få se i Genève blir nämligen Bentleys snabbaste och starkaste någonsin. Dessutom är det den första Bentley-modellen som ska kunna köras på biobränsle, med vilket vi antar att Bentley menar E85.

Bilden som visar bilens front säger oss egentligen inte mycket om vilken Bentley det är som anpassas för etanol. Om vi däremot tittar på det medföljande videoklippet så kan man se profilen av en Continental GT som svischar förbi. Den nya etanol-Bentleyn har ännu inget namn, Bentley kallar den bara ”Extreme Bentley”. Epitet Extreme kommer troligtvis att passa bra. Bentley hävdar att den blir den starkaste och snabbaste modellen i företagets historia. Med tanke på att den starkaste Bentley i dag är Continental GT Speed med en W12-motor på 610 hästkrafter och 750 Nm lär en etanolanpassad version av samma motor ge hisnande prestanda. Vågar man gissa på en 0-100 km/h-tid på under fyra sekunder? Dessvärre medföljer sannolikt även en ”Extreme” förbrukning.

Av den första bilden att döma får bio-Bentleyn ett aggressivare utseende än sina oljesurplande bröder. Nyskurna och hungriga luftintag i fronten, andningshål i motorhuven, svartlackerad grill och strålkastare med svart botten är några av detaljerna som signalerar att det är en etanol-Bentley som kommer.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!