100203-bertone alfa romeo

Bertone hyllar också Alfa Romeo

Den italienska karosserifirman Bertone sällar sig till den skara som tänker hylla Alfa Romeo som fyller 100 år i år. Bertone ska med andra ord visa upp ett läckert koncept på Genèvesalongen – en 2+2-sitsig coupé.

Precis som för Pininfarina har Alfa Romeo varit en storkund till tidigare så skuldtyngda Bertone som designat många vackra vagnar genom tiderna. Bertone tänker, precis som Pininfarina (se länk nedan), hylla den italienska biltillverkaren genom att ställa ut en konceptbil på nästa månads Genèvesalong. Hyllningen kan ses som en present till Alfa Romeo som fyller 100 år i år.

Första skissen på bilden som syns här ovan avslöjar egentligen inte mycket mer än att nosen tydligt talar sitt Alfa-språk. I övrigt vet vi att konceptbilen kommer att vara en 2+2-sitsig coupé som använder sig av läckra Alfa Romeo 8C Competizione. Under huven ska en V8 på 440 hästkrafter ta plats, eventuellt att det rör sig om samma maskin som i 8C Competizione.

Huvudansvaret för konceptbilens former ska Bertones designchef Michael Robinson ha haft.

– Tillbaka i Genève med en världspremiär efter att ha varit frånvarande i två år. Två år då vi har bedrivit hårt arbete för att omstrukturera företaget, säger Lilli Bertone, styrelseordförande i företaget med samma namn.

Alfa Romeo fyller alltså 100 år i år. Bertone är snart en likvärdig jubilar. 2012 fyller också den klassiska karosserifirman från Turin 100 år.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!