080130-bertone-trubbel

Bertone i trubbel igen

Bertone var nära konkurs i slutet av 2007, men räddades i sista sekund genom en försäljning till Gruppo Prototipo. Nu har försäljningen dock stoppats av domstol då det råder oenighet i företagets ägarförhållanden.

Den sköra tråden är tillbaka, alltså den som Bertones livhank hänger på. I går stoppade en italiensk domstol försäljningen av Bertone Group till Domenico Reviglo, ägare av Gruppo Prototipo. Anledningen är att Lili Bertone, änka till Nuccio Bertone (grundarens son) ska ha sålt aktier i företaget som inte var i hennes ägo, detta enligt hennes döttrar Barbara och Marie Jeanne. Därför har domstolen sett till att företagets aktier och tillgångar nu är bortom Lilis kontroll, allt för att skydda de 1 300 anställda.

Lili Bertone, som hävdar att hennes andel uppgår till 65 procent, tänkte överlåta sin del till Domenico Reviglo och i stället få 35 procent i Reviglos nybildade företag. Men enligt döttrarnas utsago är mammans andel i Bertone endast 20 procent.

Kommer klassiska Bertone, som bland annat ligger bakom Volvo 780 (bilden), att finnas vid liv i framtiden? Följetongen fortsätter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!