Foto: ©VCC

Besiktning av dragkrok slopas

Nu blir det lättare att eftermontera dragkrok på bilen. Transportstyrelsen slopar nämligen kravet på registreringsbesiktning av dragkrok från och med 1 september.

Transportstyrelsen tror inte att de nya, lättade reglerna för dragkrok kommer att påverka trafiksäkerheten. Från och med 1 september i år är det inte längre krav på att man registreringsbesiktigar sin bil när man har monterat eller demonterat en dragkrok.

 Syftet med förändringen är enligt Transportstyrelsen att förenkla, inte bara för fordonsägare utan även för besiktningsföretag och polis. Polisen kommer att slippa svårbedömda situationer vid en kontroll och de olika besiktningsföretagen behöver inte göra besvärliga, och ofta onödiga, kontroller av nya bilar med draganordningar. Ytterligare en anledning till regeländringen är att det innebär lägre kostnader för alla inblandade.

 Förändringen gäller även för lätta lastbilar men inte personbil klass II, det vill säga husbilar, eftersom dessa ofta har en mer komplicerad konstruktion.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!