Beslut om skatt på trafikförsäkringen tas i dag

I dag 30 maj, under eftermiddagen, kommer riksdagen att fatta beslut om den nya trafikförsäkringsskatten. Det innebär med största sannolikhet att alla fordonsägare från och med 1 juli 2007 får betala 32 procent skatt på trafikförsäkringspremierna.

Mellan klockan 13 och 16 i dag onsdag kommer riksdagen att fatta beslut om den skatt på 32 procent som med största sannolikhet kommer att drabba alla svenska fordonsägare från och med den 1 juli 2007. Skatten kommer att läggas på trafikförsäkringspremierna som ett första steg att lyfta ut de trafikskadade från det allmänna socialförsäkringssystemet.

Frågan har väckt stor uppståndelse, inte minst sedan i stort sett alla remissinstanser har sagt nej till förslaget. Oppositionen har dessutom krävt en parlamentarisk utredning av trafikförsäkringsfrågan med möjligheter till expertutlåtanden.

Olika motororganisationer i vårt land har aktivt arbetat för att påverka regering och riksdag i frågan. Bland annat har Sveriges MotorCyklister genomfört en namninsamling som gav 54 000 underskrifter. Dessa kommer att överlämnas till en företrädare för regeringen under eftermiddagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet