081107-bilauktion-rekord

Bilauktioner på nätet slår rekord

Under oktober såldes fler bilar på nätauktion än någon månad tidigare. KVD Bilauktioner sålde hela 1 600 bilar via sin webbplats förra månad, en utveckling som får dem att skruva upp årets försäljningsprognos.

På nätauktionssajten kvd.se säljs mellan 300 och 400 bilar per vecka. Dessa siffror gör KVD Bilauktioner till marknadens största aktör när det gäller bilauktioner på nätet och samtidigt en av de största över huvud taget för begagnade bilar. Förra året sålde KVD 10 000 bilar. Tack vare årets fina försäljningssiffror, inte minst förra månadens på 1 600 bilar, skruvar företaget nu upp sin prognos för i år till 14 000 bilar.

– Att vi fortsätter att öka på en marknad som annars präglas av nedgång är förstås mycket glädjande. Det visar tydligt att bilköparna uppskattar våra nätauktioner, säger Michael Luft, marknadschef på KVD.

KVD säljer personbilar och annan egendom på uppdrag av företag, myndigheter, banker, finansbolag och konkursförvaltare. Däremot tar inte KVD försäljningsuppdrag från privatpersoner eller bilhandlare.

– Våra nätauktioner intresserar allt fler vanliga bilköpare och i dag är ungefär 80 procent av våra kunder privatpersoner. Nätauktionerna hålls på vår hemsida kvd.se och antalet unika besökare är idag uppe i 30 000 per dygn. Samtidigt har de registrerade medlemmarna som kan logga in och lägga bud ökat till 140 000. Det är en utveckling som få trodde var möjlig för bara något år sedan, säger Michael Luft.

Michael Luft, marknadschef på KVD.

Läs mer

Extern länk

KVD Bilauktioner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!