061006_bil_sweden

Bilbranschen kräver sänkt moms på miljöbränslen

Den svenska bilindustrins branschorganisation BIL Sweden kräver att den nya regeringen snarast sänker momsen på miljöbränslen. Detta enligt ett pressmeddelande från BIL Sweden själva.

BIL Sweden anser att staten fullständigt misslyckats med projektet att bygga ut en fungerande infrastruktur för fordonsgas och det har nu lett till att Volvo tvingas lägga ner produktionen av sin gasbil Bi-Fuel. Försäljningen av etanolbilar har i stället ökat enormt men samtidigt stiger etanolpriserna.

– Nu måste staten snabbt ta sitt ansvar, säger Bertil Moldén, vd BIL Sweden. För att inte miljöbilssatsningen ska stagnera bör staten snarast undersöka möjligheterna att sänka momsen till sex procent, samma nivå som kollektivtrafiken har.

– Fordonsindustrins huvudansvar är att bedriva forskning och utveckling kring bränsleeffektivisering och användande av alternativa bränslen samt erbjuda marknaden attraktiva fordon. Statens huvudansvar är att se till produktionen och distributionen av alternativa bränslen fungerar, avslutar Bertil Moldén.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!