Bildläcka? Maserati Quattroporte

Två bilder av vad som sägs vara nästa Maserati Quattroporte, med lanseringsdatum någon gång nästa år, har dykt upp på Internet. Här är de!

Det har bara gått några få månader sedan de första, väl maskerade, spionbilderna av nästa Maserati Quattroporte, kom ut på Internet. Nu har två bilder som är utan maskering och som påstås komma från Maserati själva dykt upp på Internet. 

Bilderna, som har publicerats både på flera Internetsidor och i italienska biltidningen Quattroroute, visar en bil med former som lite liknar dagens Quattroporte. Fronten har fått en touch från nya suven Kubang, och bakpartiet har fått en annorlunda utformning som lite knyter an till Maserati GranTurismo.

Nya Quattroporte är planerad till att visas någon gång under 2013, med lanseringen satt till 2014. Under skalet ska en helt ny bakhjulsdriven plattform husera, med stor användning av aluminium och andra lättviktsmaterial. Dessutom ska det finnas möjligheter att implementera en hybriddrivlina, och kanske också fyrhjulsdriftssystemet från Ferrari FF. Grundmotorn ska dock få fortsätta vara dagens Ferrariutvecklade V8-motor, dock med vissa förändringar.

Uppdatering: Som det verkar är tyvärr inte bilderna äkta, utan gjorda med datorhjälp. Detta har bland annat uppmärksammats av läsare på bloggen Worldcarfans. Hur nära bilderna är den verkliga kommande modellen återstår med andra ord att se. (Tack Ylli!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet