Foto: Erik G Svensson

Bilförbud i Stockholm – en verklighet i september

Nu är det beslutat att Stockholm city ska bli helt bilfritt, i alla fall under ett dygn.

Under lördag den 19 september kommer det att vara förbjudet att köra bil i Stockholms innerstad. Det är Stockholm stad som med kampanjen "I stan utan bil" ska stänga av Gamla Stan och City för biltrafik under ett helt dygn. Bilförbudet är en del av den Europeiska trafikantveckan som Stockholm har deltagit i varje år sedan 2000, men det är först nu de tar steget att begränsa delar av biltrafiken.

Under hela vecka 38 kommer organisationer och företag att erbjuda aktiviteter där man ska kunna testa alternativa fordon som bland annat elcyklar.

– Det är en pusselbit i arbetet vi behöver göra för att ställa om Stockholm. Vi ska klara luftkvalitets­normerna, klimatmålen, framkomligheten och samtidigt växer staden, då krävs ett nytänkande. Att prioritera cykel och kollektivtrafik är någonting vi driver hårt och därför är det viktigt att vi gör veckan fullt ut, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén.

Nedan syns det område som kommer att spärras av för biltrafik.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!