Bilförsäljningen het även i juli

Än finns ingen avmattning i sikte. Den svenska bilförsäljningen fortsätter sin ökning med oförändrad styrka och nu har dieselbilarna knipit åt sig en ännu större del av kakan.

 Ända sedan den värsta krisen mattades av för ett drygt halvår sedan har nybilsförsäljningen gåt stadigt uppåt. Så även i juli. Nyregistreringarna av personbilar och lätta lastbilar ökade med 40 procent i juli, enligt nya siffror från Bil Sweden. Totalt registrerades 20 375 nya bilar i juli. Hittills i år har registreringarna ökat med 35 procent. Bil Swedens vd Bertil Moldén gläds över den fortsatta uppgången.

 –  Den ökade fordonsförsäljningen är en viktig drivkraft bakom förbättringen av den svenska ekonomin. Det är också bra både för miljön och trafiksäkerheten med en ökad förnyelsetakt av den åldersstigna svenska bilparken, säger Bertil Moldén.

En annan utveckling som fortsätter på samma spår är dieselbilarnas ökande andel av försäljningen. I juli var nästan 52 procent av alla nya bilar dieseldrivna. Det kan jämföras med samma månad förra året då andelen dieselbilar var tio procent lägre. Även miljöbilarna plockar åt sig av kakan. Andelen miljöbilar i juli var 39,5 procent, vilket är en ökning från förra årets siffra på 32,7 procent.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!