Bilförsäljningen ökar

Sedan första januari till sista november i år har bilförsäljningen ökat med 1,1 procent mot samma period förra året enligt statistiken från de europeiska biltillverkarnas organisation Acea. Det är framförallt i de baltiska länderna som försäljningen ökar kraftigt. Mini har sålt som glass i solsken och ökade sin försäljning i Europa med närmare 27 procent i jämförelse med 2006.

Under 2007 har det sålts 14 827 282 nya personbilar i Europa under årets elva första månader. Det motsvarar en ökning med 1,1 procent i jämförelse med förra året. I Sverige har nybilsförsäljningen ökat med 6,6 procent mot samma period 2006. Bäst gick dock försäljningen i Lettland som ökade med 45,7 procent under perioden. Även Lettland ökade kraftigt (32,9 procent) medan tyskland sålde 8,2 procent färre antal bilar under samma period.

Volvo ökade med 9,4 procent medan Saab sålde 6,2 procent färre bilar under årets elva första månader. Under perioden första januari till och med sista november har det sålts 133 910 stycken Mini vilket mostvarar en ökning på 27 procent mot samma period 2006. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr