100609-bilia bilcentralen

Bilia blir största BMW-handlaren

Nordens största bilkedja blir ännu större då de köper BMW-återförsäljaren Bilcentralen i Stockholm. Därmed blir Bilia också Nordens största BMW-återförsäljare.

Bilia förknippar de flesta med Volvo, men den stora bilhandlaren med huvudsäte i Göteborg säljer även många andra märken som Renault, Ford, Hyundai och BMW. Vad gäller sistnämnda märket är Bilia numera Nordens största återförsäljare, tack vare förvärv av BMW-återförsäljaren Bilcentralen i Stockholm som har anläggningar i Segeltorp och Nacka. Den 3 januari nästa år får Bilia tillträde till sitt nyförvärv.

Bilia har efter köpet en marknadsandel på 25 procent av alla sålda BMW-bilar i Sverige. Motsvarande siffra i Norge är hela 34 procent.

– Vår satsning på BMW, som började i Norge 2006 och fortsatte i Sverige med förvärvet av BMW-verksamheten i Göteborg 2009, har varit lyckosam. Det var därför naturligt att förvärva Bilcentralen i Stockholm när vi fick den möjligheten, säger Bilias vd Jan Pettersson.

Bilcentralen i Stockholm har 55 anställda. Alla får vidare anställning under Bilias regi, så även företagets vd Sven Berg. Bilcentralen sålde 1 284 BMW-bilar under 2009.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!