Bilist vägrade lämna företräde till buss

Det finns många tjurskallar ute i trafiken och denna gång är det en bilist som vägrar lämna företräde till en buss.

För några månader sedan fick vi se en cyklist i Jönköping som vägrade att flytta på sig för att lämna företräde till en lastbil. Några veckor innan dess var det två Mercedes-förare som vägrade att släppa förbi den andre, något som orsakade trafikkaos i drygt fyrtio minuter. Senast i går fick vi se ytterligare ett exempel på människors beteende i trafiken, en taxichaufför helt verkar sakna respekt för andra trafikanter.

I helgen var ytterligare en tjurskalle ute och åkte, denna gång i Oskarshamn där föraren av den gröna Opel Fronteran helt enkelt vägrade lämna företräde till en buss. Bilföraren ville helt enkelt att bussen skulle backa, trots att det vid sådana busshållplatser som på bilden är bussar som har företräde.

Enligt tidningen Barometern ska detta ha lett till tutande och gestikulerande i cirka femton minuter innan busschauffören ringde polisen, och bilisten till slut gav med sig och backade ur busshållplatsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!