Foto: Corepics VOF / Shutterstock

Bilprovningen börjar med digitala besiktningsprotokoll

Mycket har blivit digitalt, men allt har inte hängt med i utvecklingen. Först nu blir besiktningsprotokollen papperslösa.

Sedlar och mynt försvinner allt mer och ersätts med elektroniska betalningsvarianter av olika slak, e-postmeddelanden har tagit över efter pappersbreven och digitala kvitton ersätter i allt högre utsträckning den variant man får i handen vid kassan, däremot får man fortfarande ett besiktningsprotokoll av papper vid genomförd bilbesiktning. Men även denna bransch är på väg att ”reformeras”. Bilprovningen, en av flera aktörer på marknaden, berättar nu att de är först ut i branschen med digitala besiktningsprotokoll.

Fördelen med digitalt besiktningsprotokoll är förstås att färre träd behöver fällas för att skapa papper. Hittills i år har Bilprovningen skrivit ut 1,4 miljoner besiktningsprotokoll plus 25 000 kopior som skickats ut i efterhand. Det motsvarar 57 tallar eller granar, enligt SkogsSverige. En annan fördel är att man med det digitala formatet alltid har besiktningsprotokollet nära till hands, exempelvis i sin mobiltelefon.

– Att ha tillgång till sina protokoll digitalt är efterfrågat av våra kunder. Därför känns det bra att kunna erbjuda detta via Mina sidor. Hittills har nästan 100 000 kunder registrerat sig för tjänsten, berättar Bilprovningens marknadschef Susanna Edberg.

Bilprovningens digitala besiktningsprotokoll är enbart tillgängligt efter fordonskontroll hos just Bilprovningen.

Bilbesiktning någon gång under 1960-talet. Foto: Bilprovningens arkiv

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!