Bilradions historia

Bilradion är mycket mer än bara en radio. Se resan från 1970-talet till dags dato med modellen Volkswagen Golf som grund. Känner du igen dig?

Braunschweig, Alpha och RCD 300… namn som kan verka främmande men som du är väl bekant med. I alla fall om du har åkt i bilmodellen 

Golf genom åren. Volkswagen tar i denna film med oss på en resa i bilstereons värld, från Golf Mk I från 1974 till dagens version som uppdaterades inför årsmodell 2017. Till varje generation av Golf, och radio, får vi i filmen dessutom ett expertutlåtande.

Det är en resa från "bara" radio, via kassettband och cd-skiva till blåtand liksom utvecklingen från i princip två rejäla vridknappar till geststyrning – en funktion som vi inte var direkt imponerade av vid vår provkörning av modellen i Teknikens Värld nummer 6/2017, en provkörning du kan läsa i sin helhet här.

Hur den tekniken fungerar kan du läsa om i det kommande numret av Teknikens Värld (nummer 24/2017, ute på torsdag 9 november) under vinjetten "Så funkar det".

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!