090224 alfa romeo milano

Alfa Romeo Milano – 147-efterträdaren

Alfa Romeo ska damma av den gamla modellbeteckningen Milano igen. Namnet ska appliceras på 147:ans efterträdare. Milano är just nu på besök i Arjeplog och våra spionfotografer fångade italienaren på bar gärning.

Alfa Romeo 75 känner vi alla till, men alla vet kanske inte att denna modell också gick under namnet Milano i Staterna. För bara några dagar sedan avslöjade Chrysler kommande Alfa-modeller när de visade upp sin rekonstruktionsplan för amerikanska regeringen. Där kunde vi läsa att Alfa Romeo ska komma med en ny Milano, vilken kommer att efterträda 147 som nu börjar få lite väl många år på nacken. Den Golfklasstora bilen väntades från början få beteckningen 149.

Troligtvis kommer nya Alfa Romeo Milano att presenteras på Frankfurtsalongen i höst med en trolig lansering i slutet av året eller tidigt nästa år. Men vi behöver inte vänta på att Frankfurtsalongen ska dra igång för att vi ska få se bilen eftersom våra spionfotografer lyckats fånga den under vintertester uppe i norra Sverige. Om du tycker dig se likheter med Fiat Bravo är det inte alls konstigt. Förutom att de båda modellerna (även Lancia Delta) med största sannolikhet delar plattform så delar de antagligen också en hel del annat. Den tunga maskeringen döljer godbitarna, men vi kan nog, utan att gissa, vänta oss en helhet som påminner om linjeföringen hos 8C Competizione, något som MiTo också har fått ta del av.

Under huven lär man också känna igen sig från Bravo då bensinarna och dieselmotorerna troligtvis blir desamma. Det betyder 1,4-liters T-Jet-motorer (bensin) på 120 respektive 150 hästkrafter samt Multijet-motorer (diesel) med 1,6 liters slagvolym (105 hk) respektive 1,9 liters volym (120 hk). Motorkraften skickas normalt till framhjulen men fyrhjulsdrivna versionen är också att vänta.

En GTA-version lär också dyka upp ett tag efter modellens lansering, konstigt vore det annars. Förvänta dig den som en riktig kombattant till bland annat BMW 130i med minst lika många hästkrafter, nämligen 265 stycken.

Läs mer

Provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!