100926-AstonMartin One-77

Aston Martin One-77 pressas på Ringen

Med en sådan skönsjungande V12-maskin som Aston Martin One-77 har är det aldrig fel att spetsa öronen när tillfälle ges. Ett sådant tillfälle är det nu – i form av en kort bilspionfilm.

Aston Martin har pö om pö skickat ut information om sitt nya monster One-77. Under två års tid har den brittiska sportbilstillverkaren succesivt ökat dosen för alla som går igång på deras nya flaggskepp. Så sent som för några dagar sedan tog de fram det tunga artilleriet och gav oss hårda fakta som så många gått och längtat efter, nämligen motorspecifikationerna.

Aston Martin One-77 har en V12 under huven. Cylindervolymen ligger på hela 7,3 liter och effekten samt vridmomentet ligger på 750 hästkrafter respektive 750 newtonmeter. Med det är motorn världens starkaste sugmotor.

Trots att Aston Martin redan bjudit på flertalet bilder samt en handfull filmsnuttar som visar One-77 i sin helhet och där vi får höra hur supersportbilen låter, så väljer vi ändå att publicera denna spionfilm på bilen, och det av en enda anledning – ljudet. De flesta av er, trots miljövänlig läggning, kan förmodligen inte annat än njuta av sådan skönsång. Eller?

Skruva nu upp ljudet och se när ”Dirty Shirley” (testbilen kallas så internt) visar upp sig från sin bästa sida. Filmen är som sagt kort, men då finns det desto mer anledning till att spela den om och om igen... och därefter jämföra med ljudet från den här bilen. Vilken ger dig mest gåshud?

Ladda ner flash för att
   använda tvspelaren.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!