Foto: CarPix

Aston Martin Rapide S kommer i höst

Heta Aston Martin Rapide får uppåt 40 nya hästkrafter i samma veva som Aston Martin lägger till ett ”S” på bakluckan. Världspremiär blir i höst, men vi har bilderna redan nu.

Aston Martin Rapide kom 2009 och nu är det alltså dags för den lite hetare S-versionen att göra premiär. Jämfört med vanliga Rapide ser frontspoilern ut att bli lite lägre samtidigt som Aston Martin-grillen har vuxit till sig lite i storlek. Bakljusen får en lätt uppdaterad form och på bakluckan kommer en större vinge ta plats.

 För att hålla jämnt upp med bland andra Porsche Panamera Turbo och den kommande fyrdörrarssedanen från BMW, M6 Gran Coupé, hoppar effekten upp från nuvarande versions 477 hästkrafter till mellan 500 och 520 hästkrafter i V12-motorn i Rapide S. Utöver de extra hästkrafterna kommer Aston Martin även att se över chassit som blir lite bättre rustat för att ta hand om effektökningen. Ett tillval för Rapide S blir keramiska bromsar

 Trolig världspremiär för Aston Martin Rapide S blir på bilsalongen i Paris i höst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!