080124-aston-rapide

Aston Martin Rapide siktad i snön

Panamera, Porsches kommande ”fyrdörrarssedan”, kommer allt närmare sin debut. Nu har Aston Martins motsvarighet siktats i de nordligare delarna av vårt land och visst ser den ut att kunna stjäla uppmärksamheten från tyskarna?!

Bilen dök för en väldigt kort stund upp på en frusen och snötäckt sjö i norra Sverige. Vår spionfotograf hann kasta upp kameran och få ett gäng schyssta bilder som visar Aston Martin Rapide, britternas nya vapen bland fyrdörrars sportbilar. Främsta konkurrenten får nog kommande Porsche Panamera ses som.

Rapide grundar sig på en av världens mest omtyckta former – DB9 – och kan nog bli en försäljningsframgång för Aston Martin. Inte för att bilen blir billig, men folk med tjocka plånböcker är nog ändå beredda att hosta upp slantarna för en så vacker skapelse med fyra dörrar, perfekt när man då och då vill ta med sig barnen på en tur.

Motorn plockas antagligen direkt från DB9, vilket innebär en sexliters V12 med 450 pigga hästkrafter.

Ingen vet ännu om fem meter långa Rapide blir verklighet, men testerna i Norrland tyder på att så blir fallet. Lanseringsdatum skulle i så fall kunna bli någon gång under nästa år… förhoppningsvis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!