080904-audi-a5-cabriolet

Audi A5 Cabriolet fångad med taket nere

I början av sommaren lyckades en av våra spionfotografer fånga kommande Audi A5 Cabriolet på bild. Tyvärr var suffletten uppe, men nu har de återigen lyckats plåta bilen på samma ställe. Nu med taket nedfällt!

Återigen, när det handlar om spionbilder av Audi A5 Cabriolet, så är det tyvärr bilder av dålig kvalitet som gäller. Troligtvis har fotografen, som tagit bilden i de schweiziska alperna, inte haft kameran hängande runt halsen utan i stället fått nöja sig med sin mobiltelefons kamera.

Att bilen kör omkring så öppet som den ser ut att göra på bilden kan bara betyda att den är väldigt nära en publik presentation, kanske redan på Parissalongen om en månad om man får tro vissa. Enligt det interna Audi-dokument som läckte ut i slutet av förra året ska A5 Cabriolet lanseras redan i januari nästa år, så Paris kan vi ännu inte utesluta som officiell avtäckningsplats av bilen som får konventionell tygsufflett. Plåttak skulle egentligen vara rätt trevligt för oss här uppe i kalla Norden, men den här typen av bil säljer bäst i länder där man kör nercabbat största delen av tiden. Vi nordbor köper helt enkelt för få cabrioleter för att göra våra röster hörda.

Under locket, även kallat motorhuv, kan vi vänta oss samma, för det mesta trevliga, motorer som i coupémodellen. Det betyder i dagsläget följande maskiner.

2,0 TFSI 211 hk 

3,2 FSI 265 hk 

2,0 TDI 170 hk 

2,7 TDI 190 hk 

3,0 TDI 240 hk 

De två förstnämnda ovan är bensinmotorer, de övriga dieselmotorer. Förhoppningsvis dyker även S5 upp utan tak. Det skulle i så fall innebära en V8 på 4,2 liter med 354 friska kusar att fläkta håret med.

Läs mer

Provkörningar

Test

TV-TV

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr