080122-audi-a6-2009

Audi A6 lyfts lätt

Nya spionbilder på kommande ansiktslyfta Audi A6 har nått oss nyligen. På bilderna ser man att även A6 berikas med Audis omtyckta LED-ljus i strålkastarnas nederkant.

Audi A6 debuterade redan 1994, men egentligen var det bara en Audi 100 som fick sina emblem utbytta till A6 (internbeteckning C4). Tack vare detta räknar man den första ”äkta” A6:an som generation två av modellen, denna kom 1997 och inom Audi betecknas den således C5. Nuvarande generation A6 heter alltså C6 nere i Ingolstadt och debuterade 2004. Det är denna generation som syns på bilderna, fast i ansiktslyft utförande. Det kan behövas ett lyft av modellen eftersom en helt ny efterträdare – C7 – inte kommer förrän januari 2011.

Även om bilen är sig lik kan man ana vissa nyheter som till exempel LED-ljusteknik i strålkastarna precis som hos sina modellbröder A4, A5 och R8. Visst, LED-lamporna syns inte på bilderna, men vad annat kan de dölja under de ”undre ögonlocken” som dessutom ligger utanpå lampglaset. Ny ljusoptik hänger också med i uppdateringen, dock inte extraljusen på taket även om det skulle vara trevligt för nattkörningens skull. Grillen ser ut att bestå, eventuellt att den har vuxit lite grand. Däremot ser ribborna ut att ha fått bredare mellanrum samtidigt som skylthållaren ligger an direkt mot ribborna. Dimljusen har också nytt utseende, dock är de maskerade på bilderna. Ser nästan ut som att det döljer sig rektangulära doningar bakom, men det känns tveksamt då övriga Audi-modeller använder sig av runda dimljus. Främre spoilern får nytt utseende à la A4, det vill säga skärningen i mitten med en ribba tvärs över.

Än så länge finns det inga interiöra bilder att visa av ansiktslyfta A6, men antagligen väntar en rejält omgjort instrumentpanel.

Ansiktslyfta Audi A6 dyker upp som årsmodell 2009.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!