080129-audi-a7

Audi A7 – de senaste bilderna

Snart är det dags för Audi att ge sig in i nya klassen ”coupéliknande bilar med fyra dörrar”. Nya A7 har en tuff kamp framför sig med tanke på nyuppdaterade Mercedes CLS och senaste tillskottet i klassen – VW Passat CC.

Fyrdörrars coupéer, som det populärt och felaktigt kallas, är snart vardagsmat i bilvärlden. Allt fler biltillverkare intresserar sig för fenomenet – stor och lång bil, fyra dörrar och låg takhöjd i baksätet. Vem har de tänkt ska slå sig ner där bak, förutom kortväxta personer förstås?

Kommande Audi A7 har nu siktats som mula, både runt Ingolstadt och uppe i de norra delarna av Sverige. Som du ser är bilen fullt förklädd till en Audi A6, inte bara för att lura eventuella spionfotografer, men också för att utvecklingen av karossen inte kommit tillräckligt långt.

Nya A7, som positioneras mellan A6 och A8, baseras på nästa generation A6 som är tänkt att dyka upp under 2011. A7 gör däremot sin entré mycket tidigare, redan i juni 2009 om man får tro följande dokument. Precis som nya A4 och A5 får A7 (och så klart kommande A6) ny styrning, hjulupphängning av multilänktyp och så klart quattro (fyrhjulsdrift). Motorerna blir två bensinare, en V6 på tre liter och V8 på 4,2 liter, samt två dieslar, en sexa på 2,7 liter och en V8 på 4,2 liter.

Lanseringen kan dock ske något senare under 2009, beroende på om Audi väljer Frankfurtsalongen i september som första officiella beskådningsplats.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!