100813-audi-q3-2011

Audi Q3 fångad i pyjamasen

Nästa år är det dags för Audi Q3 att göra entré i det allt mer hårdnande segmentet med små suvar. Audi har lyckats hålla Q3 hemlig, fram tills nu då någon glömde släcka ljuset och stänga persiennerna.

Tiden för de riktigt stora suvarna är över. Visst finns de kvar på vägarna men de har inte längre samma nyhetsvärde och stjärnglans över sig. Nu är det i stället de små suvarna som är hetast i försäljningshallarna. Ett exempel är BMW:s lilla X1 som har sålt oväntat bra sedan lanseringen förra året. Nästa år ger sig Audi in i det lilla suvträsket, med en Q3 baserad på plattformen från Volkswagen Tiguan hoppas Audi-folket sno kunder från BMW-lägret.

Audi har varit duktiga på att hålla utseendet på Q3 hemligt, de få gånger den har setts ute på testresor har den varit kraftigt maskerad. Nu har Q3 siktats igen men inte på vägen den här gången. Vår bilspion höll sig påpassligt framme när ingenjörerna hade gått hem för kvällen utan att släcka efter sig eller ens stänga persiennerna för fönstren. Även om bilen på bilderna är övertäckt kan vi skönja karossformerna, speciellt den coupéliknande lutningen på bakluckan.

Audi har meddelat att Q3 ska lanseras någon gång under 2011 och att bilen ska byggas i Seat-fabriken i Martorell i Spanien.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr