100820-audi-s1

Audi S1 fångad i farten

Audi-folket har inte velat saga mer än ”vi kommer att utmana Mini Cooper S”, närmare en bekräftelse av Audi S1 har vi inte kommit men nu vet vi att den är på gång.

Audi är inte dumma de, när det nu har blivit dags att testa de första prototyperna av S1 görs det under förklädnad. Bilen som bilspionen har fångat på bild ser ut som en A1 med S-line-paket men är i själva verket kommande S1. Två saker avslöjar den: Avgaspiporna och så en sak som är svår att få med på bild – ljudet. Bilspionen rapporterar om ett ettrigt ljud från motorn.

S1 väntas bli den enda S-modellen från Audi som inte blir fyrhjulsdriven, endast framhjulsdrift och en snabbväxlande DSG-låda blir tillgängligt. Men potentiella S1-köpare behöver inte oroa sig för att S1 ska bli mjäkig. Motorn i S1 kommer med all sannolikhet att vara samma 1,4-litersbensinare som sitter i VW Polo GTI, Seat Ibiza Cupra och Skoda Fabia RS. För att S1 inte ska riskera att utkonkurreras av de simplare koncernsyskonen tillåts dock S1 plocka ut fler hästkrafter ur den turbo- och kompressormatade motorn än de 180 som finns i syskonen. En annan möjlighet är att skohorna ned 2,0-litersmotorn från Golf och A3 men det alternativet kan Audi tänkas spara för en framtida RS1. Hursomhelst måste Mini Cooper S se sig om i backspegeln inom kort. 

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!