110718-audi-s6-avant Foto: Copyright:by H.T. Sesterheim

Audi S6 Avant – 450 hästkrafter

Här är de senaste bilderna på Audi S6 Avant, helt fri från klistermärken och kamouflage. 450 hästkrafter och Bentley-motor är att vänta!

Audi filar som bäst på det som kommer att heta S6 i handeln, en sportmodell av vanliga A6. Nu har spionfotograf lyckats knäppa av dessa nya plåtar av S6 i kombiform, helt utan kamouflage. 

Bakpå bilen syns de fyrdubbla avgasrören och de 19 tum stora hjulen gömmer fyra stycken lite större bromsar, men i övrigt är det svårt att skilja S6 från A6. Den anonyma stilen kan vara en av anledningarna till att Audi slopat kamouflage-klistermärkena och tälten som annars brukar prägla testprototyper.

Fram och bak får S6 ett kjolpaket från S-line som standard vilket ger en lite annorlunda front och bakparti. Det går att få som tillval till vanliga A6, så det är inte mycket på utsidan som visar att föraren har dryga 450 hästkrafter till sitt förfogande. 

Allhjulsdrift är att vänta för att ge bra med grepp när den fyra liter stora V8-motorn skjuter fart med hjälp av två turboaggregat. Samma motor kommer man hitta i framtida instegsversioner av  Bentley Continental om något år. Jämfört med nuvarande modell kommer bränsleförbrukningen minska med 20 procent. 

Precis som i kommande RS6 skrotas den tidigare V10-motorn som i förra  S6 gav 435 hästar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!