100519-audi-s7

Audi S7 visar plåten

Audi har inte ens hunnit lansera sin fyradörrarscoupé A7 men bilspionen har redan varit framme och fångat S-versionen. Vi räknar kallt med en V8 på 4,2 liter och minst 450 hästkrafter.

 I närheten av Nürburgring fastnade Audi S7 i spionfotografens objektiv. Att Audi utvecklar en stor fyradörrarscoupé som ska ge sig i kast med Mercedes CLS, Porsche Panamera och en eventuell utmanare från BMW är ingen hemlighet, men det här är första bildbeviset på att det även blir en S-version.

I fronten kan vi skymta stora luftintag och den Audi-typiska single frame-grillen. Baktill ser vi fyra avgaspipor och en elektriskt manövrerad spoiler som höjs och sänks beroende på hastighet – en detalj som inte kommer att finnas på vanliga A7. S7 kommer däremot att ha grundformerna gemensamma med A7 och dessa syns tydligt på de senaste spionbilderna. Bilen ger ett mycket långsträckt intryck med stort avstånd mellan hjulaxlarna och korta överhäng. Intrycket förstärks av den sluttande taklinjen. Storleksmässigt kommer A7 och S7 att placera sig mellan A6 och A8. För att inte inkräkta på något av sina syskon blir modellen strikt fyrsitsig samtidigt som chassit ställs in för sport, utan att göra avkall på komforten.

Vad som kommer att finnas under huven är fortfarande en väl dold hemlighet. Audi har inte läckt några uppgifter. A7 kommer troligtvis att få en uppsättning bensin- och dieselmotorer medan S7 får låna 4,2-litersåttan från RS5. Om 450 hästkrafter och 430 Nm inte räcker får man hoppas på en eventuell RS7 med en ylande V10-motor.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!