071016-audi-tt-s-tt-rs

Audi TT berikas med ett S

Senaste generationen Audi TT ska inte bara vara vacker att se på. Som TT-S ska den även bli den sportbil som dess chassi så väl förtjänar, med bland annat 280 riviga hästkrafter.

En modifierad version av tvåliters TFSI-motorn med 200 hästkrafter som finns i Audi TT, ska nästa år debutera i TT-S med 280 hästkrafter. Audi TT-S kommer både som roadster (alltså med fällbar tygsufflett) och coupé. För att särskiljas från sina motorsvagare modellsyskon får TT-S en del visuella förändringar. Först och främst ser man att det är en TT-S det handlar om genom de fyra avgasrören bak på bilen. Ny stötfångare och frontspoiler är andra kännetecken liksom ledljusen i strålkastarna, precis som hos flera andra modeller från Audi. En annan mindre tydlig detalj som troligen skiljer TT och TT-S är att sistnämnda får större och mer effektiva bromsar. Något som kanske behövs med de 80 extra hästarna.

Audi TT-S begår troligtvis sin publika premiär på bilsalongen i Genève i mars nästa år. När den sedan finns att köpa är okänt, men inte helt osannolikt att det blir bort mot sommaren eller hösten.

Tycker man nu fortfarande att TT-S är för mesig, vänta ytterligare ett år. Då ryktas det att det kommer en Audi TT-RS med ännu mer kraft – troligtvis en bra bit över 300 hästkrafter.

Kampen mot Porsche Boxster och Cayman trappas upp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!