071206-audi-tt-tdi-diesel

Audi TT kommer med diesel

Det har tidigare gått rykten om att Audi TT kommer med dieselmotor. Rykten som nu får vatten på sin kvarn då en TT har siktats med en klisterlapp på instrumentbrädan som varnar om att det är just en diesel.

Dessa bilder (som du kan se via länken nedan) är de första bilderna som visar att en Audi TT med dieselmotor är på gång. En klisterlapp under tre centrala utblåsen på instrumentbrädan innehåller texten ”Achtung Diesel-Fzg!” vilket betyder ungefär ”Varning! Dieselbil”. Antagligen en liten påminnelse till testföraren att inte tanka bilen full med bensin.

Bilderna är tagna under vintertester i norra delarna av vårt avlånga land.

Vad Audi TT som diesel kommer att få för beteckning är inte känt, men inte helt osannolikt blir det TT TDI. Motorn tros bli den två liter stora dieselpannan med 170 hästkrafter som kommer i nya Audi A4 under andra kvartalet 2008. Något som avslöjades i de interna dokument från Audi som läckt ut på Internet. Bilen på bilderna har också ett quattro-emblem på bakluckan vilket kan vara ett tecken på att dieseln kommer med fyrhjulsdrift.

Någon gång under nåsta år är det troligt att TT TDI finns att köpa.

Bilder på Audi TT med dieselmotor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr