071026-audi-tt-rs

Audi TT-RS dök upp på Ringen

För en dryg vecka sedan visade vi de första avslöjande bilderna på kommande Audi TT-S. Nu har den ännu hetare TT-RS dykt upp på Nürburgring och vi har bilderna.

Medan TT-S (se länk nedan) får 280 hästkrafter kommer Audi TT-RS få mellan 340-350 hästkrafter. Att det är en ny värstingversion av Audi TT avslöjas på den nya frontspoilern med större luftintag som ger motorn den luft den behöver vid tuff körning. Dessutom, dock inte helt lätt att se, är bromsskivorna av modell större jämfört med vanliga TT. Det behövs för att kunna stoppa denna ”top of the line-TT”. Mest avslöjande är nog ändå de två ovala piporna som sticker ut under bakre stötfångaren, så typiska för Audis RS-modeller.

Audi TT-RS dyker troligen upp hos bilhandlarna någon gång under 2009. Audi R8 (ej kommande RS8) får då ett mindre syskon som kommer att bita sig fast i baken och inte släppa en tum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!