080123-audi-tts-roadster

Audi TTRS Roadster – första bilderna

För knappt två veckor sedan blev Audi TTS officiell. En kommande toppning av TTS är på gång – TTRS – men den kommer inte förrän 2009. Nu kan vi visa de absolut första bilderna på roadsterversionen.

Tidigare har vi kunnat visa spionbilder på Audi TTRS Coupé från hårdtesterna runt klassiska Nordslingan. Bilder på den öppna versionen har det däremot varit dåligt med, tills nu vill säga. Vår spionfotograf har lyckats fånga kommande Audi TTRS Roadster på bild när den skulle fylla tanken vid en bensinstation uppe i de norra delarna av Sverige.

Frågan är om beteckningen kommer att skrivas TTRS eller TT-RS, båda används flitigt bland bilintresserade på Internet, men med tanke på att TTS fick just den beteckning den fick så känns TTRS med logiskt. Vad tror du? Kommentera nedan.

TTRS Roadster kommer att ge järnet för att ta upp kampen med framförallt två andra öppna landsmän – Porsche Boxster och BMW Z4 M. Det är tänkt att klaras av med hjälp av en 3,2-liters V6-motor med runt 350 hästkrafter. Att få stopp på bilen lär inte heller vara några problem – ta en titt på de stora borrade skivorna. Vår spionfotograf intygar också att ljudet från de två karaktäristiska RS-piporna är helt underbart.

Även om TTS och TTRS ser väldigt lika ut så finns där små skillnader. Bland annat har grillen och främre spoilern tillsammans med luftintagen ett annat upplägg. Dimljusinfattningarna ser också ut att bli en aning mindre. En detalj som med all säkerhet kommer att ändras till produktionsversionen är backspegelhusen som i klassisk RS-stil ska vara av aluminium.

Just nu är alltså TTS med 272 hästkrafter den snabbaste TT-vagnen från Audi. Den lär dock få se sig rejält akterseglad på raksträckan när TTRS kommer. Den tänkte lanseringen äger rum i slutet av sommaren 2009.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!