071108-hyundai-sportcoupe

AVSLÖJAD: Hyundais nya sportcoupé

Tidigare har vi bara fått se skissbilder på den sportcoupé som ska ersätta dagens Hyundai Coupé. Nu är bilen däremot avslöjad tack vare en fotograf som delar med sig av sina bilder på CarSpyShots.net.

Bilderna (se länk nedan) är tagna på ett marknadsundersökningsevent där Hyundai har ställt upp sina nya sportiga coupé bredvid en Ford Mustang. Båda bilarna saknar emblem och är lackerade i samma färg, allt för att undvika förutfattade meningar hos dem som deltar i undersökningen.

Bilderna på bilen är de första där man ser nya sportcoupén från Hyundai i klarhet.

Anledningen till att det är just en Ford Mustang som står bredvid koreanernas bil är att jänkebilen är en av huvudkonkurrenterna. Detta bekräftar också uppgifterna sedan tidigare som berättade att nya sportcoupén antagligen får en V8-motor på 4,6 liter under huven, vid sidan om den mindre V6-motorn. V8-motorn plockas direkt från Hyundai Genesis som väntas debutera under 2008.

Internt på Hyundai går bilen under beteckningen BK, men brukar även kallas Hyundai Mustang. Siktet är alltså direkt inställt på Fords namne. Vad bilen kommer att heta när den lanseras, troligtvis i början av 2009, är okänt. Med all säkerhet blir inte modellnamnet Coupé som i dag eftersom nya modellen inte har något gemensamt med gamla. Nya sportcoupén är bland annat bakhjulsdriven och ska ses som en prestandabil, något som nuvarande inte kan anklagas för att vara. Ett troligt namn är Hyundai Genesis Coupé eftersom flera komponenter på bilen kommer från fyrdörrars Genesis.

Se fler bilder på bilen på CarSpyShots.net

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!