100325-continental facelift

Bentley Continental GT får nya mjukare former

Här har du den första tydliga bilden på Bentley Continental GT med facelift à la 2012. Denna endaste bild har en lite spännande historia bakom sig, men ännu mer spännande är bilens nya mjuka och runda former.

Det är känt sedan tidigare att Bentley Continental GT ska genomgå en ansiktsoperation inför modellår 2012 men exakt vad den ska innehålla har vi ännu inte haft stenkoll på. Men nu finns det en bild som avslöjar stora delar av nyheterna.

Bilden här ovan artikeln är den enda kvarvarande i en serie tagna bilder. Vår spionfotograf blev haffad av Bentleys säkerhetsfolk på plats och tvingades att radera bilderna på kameran, men lyckligtvis missade de att det fanns en bild kvar, den vi nu kan gotta oss till.

Tyvärr ser vi inte nyheterna bak på bilen men i stället får vi ta del av det som händer i fronten, vilket inte är lite. Grillen ser ut att vara både mer upprätt och neddragen än vad den är på dagens Continental GT. Stötfångaren har därmed masserats om och luftintagen samt frontspoilern har fått ny layout. Största förändringen får man nog ändå utse framskärmarna till. Det kraftiga veck som tar sin början nere vid det yttre luftintaget i nosen och som sedan löper parallellt med hjulhusen och fortsätter bak till sidobackspegeln och ytterligare en bit. I stället har framskärmarna blivit betydligt mjukare skulpterade. Detta påverkar bilens utseende sedd från sidan med en rundare karaktär. Ett tunnare veck löper dock lite längre upp på framskärmarna samt finns det undre vecket kvar som utgår från skärmkanten.

Tack vare framskärmarnas nya form har även strålkastarna åkt på en liten uppdatering. De båda yttre strålkastarinsatserna ser ut att ha dragits bakåt och samtidigt ha blivit mindre. Dessutom är strålkastarrengöringen bortplockad.

Sidobackspeglarna har fått ny design, lite åt det rundare hållet inifrån sett. Strax ovanför dörrtrösklarna har man fäst kromlister som löper över på andra sidan bakre hjulhuset. Ett litet knep för att öka bilens elegans.

Sist och kanske också minst är fälgarna som är nya.

Som vi tidigare skrivit övergår Bentley mer och mer till etanol i sina bilar. Detta för att möta de framtida krav om biltillverkares totala koldioxidutsläpp. Redan i juni i år ska Bentley Continental endast gå att köpa som etanolkompatibel. Men motorn är densamma som den renodlade bensinversionen, det vill säga V12:an på sex liter jämnt (560 hk i vanliga Continental GT). Dock modifierad för att hantera etanolen på bästa sätt.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!