071204-subaru-forester

BILDLÄCKA: Nya Subaru Forester

Nya Subaru Forester ska presenteras om drygt 20 dagar. Men redan nu har flertalet bilder avslöjat bilen i en japansk tidning. Där kan man också se att bilen får två olika motorer med 148 respektive 230 hästkrafter.

Tidigare har Subaru endast valt att visa en officiell designskiss och en ”mörkad” bild på nya Forester. Men i en japansk tidning eller reklamblad kan man nu läsa om den nya suven och se en hel del bilder, både interiört och exteriört. Efter att dessa bilder blivit inscannade har de spridits som en löpeld över Internet.

Nu har man chansen att se att nästa Subaru Forester blir något mjukare i formerna, speciellt framtill. Tittar man noggrant kan man även se vilka motorer som hamnar under den rundare huven. En svagare motor, 2,0X och 2,0XS, beroende på utrustningsnivå, är på två liter och 148 hästkrafter. Den starkare är också på två liter, heter 2,0XT och får alltså hjälp av en turbo. Den utvecklar 230 hästkrafter. Till dessa motorer kan man välja antingen femväxlad manuell låda eller fyrväxlad automat.

För att nya Forester ska bli en hit på våra breddgrader behövs nog en dieselspis och det kommer antagligen också då Subaru tidigare gått ut med information om att de lanserar dieselmotorer i Europa under 2008.

Officiell publikpremiär begår Forester troligtvis på Detroitsalongen i januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr