060726_amg_cl

BILSPIONEN: AMG pillar på CL

Mercedes har precis visat nya generationen av CL. En AMG-trimmad version är redan på gång.

De första officiella bilderna på helt nya Mercedes CL, med internbeteckning C216, har precis släppts.

Trimfirman AMG, som sedan några år ägs av Mercedes, får alltså tillgång till bilarna väldigt tidigt och är faktiskt med redan i utvecklingsfasen. Detaljerna finslipas dock lite extra och försäljningsstarten av CL i AMG-utförande ligger lite senare än för de motoralternativen som redan är annonserade. Efter CL 500 (V8 på 388 hk) och CL 600 (V12 på 500 hk) följer alltså CL 63 AMG. Trots namnet är V8-motorn på 6,2 liter. Ingen kompressor eller turbo används, men effekten på 514 hästkrafter räcker till ändå. Det är alltså samma kraftkälla har redan skohornats ner i motorrummet på E-klass, R-klass, ML, CLK och CLS.

Exteriört avslöjas CL 63 AMG via större luftintag i fronten, andra trösklar och ny utformning av bakre stötfångaren med fyra rejäla avgasrör. En uppsättning speciella fälgar avrundar arrangemanget.

Några prestandasiffror finns inte tillgängliga ännu men vi återkommer gärna med djupare fakta.        

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!