070507_audi_rs6_q7

BILSPIONEN: Fler RS-bilar kommer från Audi

Audi vässar vidare på sina RS-versioner och närmast i kön att få komma ut på marknaden står RS6, troligen följd av en värstingversion av Q7.

Audi RS6 kommer att spränga 500-hästarsgränsen för en familjebil från Audi. Motorn är samma V10 som sitter i S8, men får hjälp av ett par turboaggregat och kommer att ge 550 hästkrafter.

Tittar du noga ser du vilka gigantiska bromsskivor Audi RS6 får och det kan verkligen behövas. Det ryktas nämligen att Audi inte kommer att hastighetsbegränsa bilen till 250 km/h utan låta den löpa fritt.

Det kan mycket väl bli en RS-version av storsäljande suven Q7 också. Vad döljer annars den prototyp som nyligen plåtats av vår spion i norra Sverige. Stora bromsskivor och en främre stötfångare med stora luftintag. De är ganska lika de som återfanns på konceptbilen V12 TDI.

Frågan är bara vad Porsche tycker om det här eftersom de äger en stor del av aktierna i Volkswagen AG, som även omfattar Audi.

Porsche har ju redan Cayenne på marknaden och Panamera är på väg. Tveksamt om Porsche är så sugna på att eventuellt bli ifrånåkta av en koncernbroder.

Svartvit maskering är en Audi-specialitet.

Q7 med stora fågelfångare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!