071031-ford-fiesta-bilder

BILSPIONEN: Ford Fiesta omaskerad!

Vi har tidigare visat spionbilder på nästa generations Ford Fiesta, men då har bilarna varit kraftigt maskerade med plastsjok. Nu har vår spionfotograf lyckats ta bilder på bilen helt omaskerad.

Bortsett från det prickiga ”dekaltemat” kan du nu se hur nästa Ford Fiesta kommer att se ut. Man ser klart och tydligt släktskapet med Ford Verve Concept som visades upp på Frankfurtsalongen i slutet av september. Formerna är det så kallade Kinetic-temat som är Ford Europas nya designspråk.

Bilen på bilderna visar femdörrarsversionen, men det kommer även en tredörrars. Den bygger på nya B2E-plattformen som nya Mazda 2 också har som grund och som antagligen hamnar under nästa generations Ford Fusion.

B2E-plattformen är något mindre än den tidigare Fiesta-plattformen vilket gör att nästa Ford Fiesta kommer att bli mindre och lättare, precis som nya Mazda 2 blivit jämfört med sin föregångare. Detta gynnar framförallt bränsleförbrukningen.

När nya Ford Fiesta lanseras är ännu okänt, men i mitten av 2008 är mest troligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!