071114-mercedes-e-klass

BILSPIONEN: Nästa Mercedes E-klass

Precis som Mercedes C-klass nyligen gjort är det dags för storebror E-klass att genomgå en generationsväxling. Våra spionfotografer har fångat E-klass kombi på bild nere i Stuttgart.

Bilen på bilderna är täckt av plastsjok för att inte avslöja allt för mycket inför hungriga spionblickar. Det är kanske inte helt lätt att se, men bakom plastsjoken kan man förmoda att designspråket från nya C- och S-klass går igen till viss del.

Nya Mercedes E-klass, W212 på internspråk, kommer att vara och se sportigare ut än dagens version. En något lägre och bredare grill, som man kan ana på bilderna, är ett bra exempel på det.

Motormässigt kommer det på bensinsidan en rak fyra med 184 hästkrafter som instegsmaskin. Toppalternativet blir en V8 på 6,3 liter med 544 hästkrafter som man hittar i AMG-versionen. På dieselsidan erbjuds allt från en 136 hästkrafter stark fyra till en V8-diesel med 354 hästkrafter. Däremellan finns även V6-motorer, både bensin och diesel. En hybridversion kommer så småningom också, men troligen inte förrän ett par år efter introduktionen av nya E-klass.

Bilen debuterar antagligen på Frankfurtsalongen 2009. Innan dess lär vi få se mängder av spionbilder på bilen, förhoppningsvis snart med mindre maskering.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!