060502_nissan_skyline

BILSPIONEN: Nissans nya Skyline är redo

Sportbilarna från Nissan har gjort sig kända som pålitliga och snabba. Nästa generation Skyline/GT-R lär upprätthålla traditionerna.

Nissan har något stort – och snabbt – på gång, det har Bilspionen berättat om tidigare. Ända sedan Nissan visade upp konceptbilen GT-R på Tokyosalongen 2001 har det ryktas om en ny Skyline/GT-R. Snacket ökade när Nissan på höstens salong på hemmaplan i Tokyo visade upp GT-R Proto, med en design som tog andan ur mer än en mässbesökare.

Nytagna bilder från Nürburgring visar en så kallad mula baserad på Infinti G35 Coupe med fler luftintag på motorhuven och fronten samt fyra avgasrör bak, den tidigare avslöjade prototypen hade endast två pipor.

Kommade GT-R sägs få helt unika linjer i jämförelse med denna Infinti-mula. Vindrutan blir välvd som på en racingbil, fronten får ett mycket aggressivt utseende med luftintag både i spoiler och luftutsläpp bakom framhjulen. Aktern får på typiskt Skyline-manér runda bakljus, spoilervinge, diffuser för att minska lyftkrafterna och hjul i dimension 19 eller eventuellt 20 tum.

Fartresurser och väghållning kommer bli i bästa Skyline-klass. Rapporterna från Nürburgring meddelar låga varvtider och mycket mulligt motorljud. Proverna på Nordslingan sägs tekniker från engelska Lotus ligga bakom, vissa delar av chassit har delvis utvecklats tillsammans med den legendariska biltillverkarens konsultavdelning. Under huven blir det teknikspäckat: 3,2-liters V6-motor med dubbla turboaggregat på drygt 450 hästkrafter, konstant fyrhjulsdrift ska hjälpa till att få ner kraften i asfalten. 

Nästa generations Nissan GT-R förmodas debutera på Tokyosalongen 2007. En av de värsta konkurrenterna blir kommande BMW M3.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!