060503_rover

BILSPIONEN: ”Nya” Rover 75, made in China!

Efter Rovers konkurs förra året har det ryktas om att märket kommer att återuppstå med nya modeller. Första synliga beviset är gamla Rover 75, enligt uppgift tillverkad i Kina!

Kinesiska Rover, känn på den, är på väg att återuppta tillverkningen av 75-modellen. Nytagna spionbilder på modellen från Norrland visar engelskregistrerade testbilar, som ska vara producerade av kinesiska SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation).

Förra sommaren stängde den klassiska fabriken i Longbridge utanför Birmingham efter drygt 100 års tillverkning. Sedan dess äger kinesiska Nanjing MG Rover Group, men redan hösten 2004 köpte SAIC rätten till de då befintliga modellerna 25, 75 och K-motorserien.

Enligt engelsk press kommer Rover 75 tillbaka på sin forna hemmamarknaden redan i slutet av året. Testbilen på bilderna har en 1,8-liters dieselmotor som klarar emissionskraven Euro 4. Det brittiska konsultföretaget Ricardo hjälper SAIC i utvecklingsabetet. Om Rover 75 kommer säljas i Kina kommer SAIC förmodligen att använda Austin- eller MG-namnet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!